Menu
Water Customers NEXUS Center Madi Nepal Asia

Nepal

De landelijke infrastructuur van Nepal is, als het gaat om de energievoorziening en schoon drinkwater, niet toereikend. Bewoners van de regio Terai hebben gezondheidsproblemen door arsenicum en bacteriën in het drinkwater. De energievoorziening is onbetrouwbaar en onstabiel. Bovendien leeft ongeveer 80 procent van de bevolking in deze regio van de landbouw. Hoewel de bodem rijk is en veel potentieel heeft, is deze regio ook getroffen door klimaatverandering. ​​Een duurzame levensstijl is voor de kleine boerenbedrijven moeilijk op te brengen. NEXUS Centra voorzien in de basisbehoeften van de bevolking en creëren banen. Door onze ervaring en kennis kunnen we daarnaast de boeren een stap verder helpen in duurzame economische ontwikkeling.

Huidige status

Er zijn tien NEXUS Centra in gebruik in het Chitwan district in Nepal. De centra bieden schoon drinkwater en andere voorzieningen aan 40.000 mensen. Hiernaast hebben we ook vijf NEXUS Centra in scholen ontwikkeld. De centra leveren schoon water en leren kinderen al op jonge leeftijd over het belang van hygiëne. Bij elkaar hebben we 27 banen gecreëerd in het Chitwan district.

15

NEXUS Centra

40.000

Mensen bereikt

27

Banen gecreëerd

NEXUS Farming Company (NEFACO)

De NEXUS Centra in Nepal worden gecoördineerd door NEFACO, een overkoepelend nationaal bedrijf dat eigendom is van zijn investeerders, de boeren en WECONNEX. Dit bedrijf biedt technische oplossingen (zoals opslag- en transportinfrastructuur), kennis en training en coördinatie van de markttoegang. De toegang tot de markt wordt vergroot, de kwaliteit van producten en diensten wordt verhoogt en uiteindelijk worden hiermee inkomsten vergroot. Ook verbindt het lokale coöperaties met elkaar en brengt hen verder in contact met handelaren en verwerkers van producten. Het concept is gebaseerd op een franchise-achtig systeem: ondernemers uit lokale dorpen worden geselecteerd en getraind om NEXUS Centra te leiden. Deze drievoudige bottom-up benadering geeft sociaal surplus voor de hele gemeenschap. Het biedt tevens een voorbeeld voor duurzaam gebruik van beschikbare natuurlijke hulpbronnen. Het concept is erop gericht om een NEXUS Centrum financieel onafhankelijk te maken en eerlijke voorwaarden voor alle partijen te waarborgen. Ontdek hoe je kunt beleggen en leer hoe je deel kunt uitmaken van dit duurzame waardecreatie project.

Waar zijn we gevestigd?

Vragen?

  TOP