Menu

Duurzame visserij in Madagaskar wordt verzorgd door NEXUS Madagaskar Company (NEMACO). De lokale gemeenschappen zullen uiteindelijk profiteren van de geïntegreerde infrastructuur en waardeketen.

Madagaskar

Madagaskar staat voor vele uitdagingen. Het is een van de tien armste landen ter wereld en is vanwege geografische factoren kwetsbaar voor de gevolgen van de klimaatverandering. De lokale bevolking is verder afhankelijk van landbouw en visserij, wat op een duurzamere en efficiëntere manier kan worden gedaan. De NEXUS Centra in Madagaskar hebben daarom de lokale visindustrie naar een hoger niveau getild om vervolgens meer waarde te creëren voor de lokale bevolking.

Water Customers NEXUS Center Madi Nepal Asia

NEXUS Madagaskar Company (NEMACO)

De NEXUS Madagaskar Company (NEMACO) is een sociale onderneming met een innovatief bedrijfsmodel dat vijftig vissersdorpen toegang wil geven tot infrastructuur en kennis om hun visserijproducten op de markt te verkopen. Het project in de Atsimo Andrefana regio combineert drie factoren: de ontwikkeling van infrastructuur, het gebruik van technologie en het overbrengen van vaardigheden op het gebied van ondernemerschap. Tegelijkertijd heeft het project een positieve impact op het milieu door het behoud van het maritiem leven. Deze holistische benadering bevordert de economische en duurzame ontwikkeling in een afgelegen en onderontwikkeld gebied.

5

NEXUS Centra

12.000

Mensen bereikt

7

Banen gecreëerd

Waarde voor iedereen

NEMACO is eigendom van haar investeerders, de vissers en WECONNEX. Tot nu toe zijn er NEXUS Centra opgezet in vijf verschillende vissersdorpen. Deze centra, die beheerd worden door een team van lokale medewerkers, zorgen voor de nodige infrastructuur en logistiek. Verder verzorgt NEMACO ook trainingen voor de vissers en een betere toegang tot de markt. Uiteindelijk zal NEMACO de vis opkopen, met als resultaat een geïntegreerde waardeketen. Door de kwaliteit te verbeteren en de marktmacht te vergroten, kunnen in de toekomst aanzienlijk hogere prijzen worden gerealiseerd. Deze marge voorziet in de herfinanciering van de infrastructuur.

Vragen?

  TOP