Menu

Samenwerking tussen NGO’s en de publieke en private sector is een belangrijke succesfactor van de meeste projecten. Het gevoelige evenwicht tussen publieke en private samenwerking kan lastig zijn en heeft mensen nodig die beide kanten begrijpen. Dankzij onze ervaring in de private sector en een goed begrip van de publieke sector, kunnen wij op een goede, efficiënte manier werken.

Een veelzijdig aanbod

Ervaring ter plekke
Omdat we onze eigen NEXUS projecten ontwikkelen en uitvoeren, ervaren we het werken in BoP-markten in de praktijk. Onze kennis en kunde wordt ondersteund door jarenlange internationale ervaring met het beheren van projecten in ontwikkelingslanden.

Interdisciplinair team
De expertise binnen ons kernteam is complementair en varieert onder meer van financiën, boekhouding, marketing tot internationale zaken en technische kennis.

Internationaal netwerk
We hebben een breed netwerk met publieke en private partners.

Technische expertise
We zijn bekend met de nieuwste technieken op het gebied van duurzame energie, schoon water en diverse technieken voor landbouw en visserij.

Advies voor de publieke en private sector die duurzame impact nastreven

Transformatiestrategieën

Wij helpen NGO’s om hun projecten naar een hoger niveau te tillen. We ontwikkelen strategieën om succesvolle NEXUS projecten om te zetten in langlopende, duurzame projecten. Verder streven wij naar financiële duurzaamheid zonder daarbij de sociale en ecologische impact uit het oog te verliezen. Dit proces resulteert vaak in een schaalbaar project, dat zowel investeerders als zakelijke partners aanspreekt.

Inclusieve economie en waarde

Wij werken samen met organisaties om een economie op te bouwen waarin alle gemeenschappen in de hele waardeketen meedoen en profiteren. Verder optimaliseren we de ketens zodat ze bedrijfswaarde leveren, inclusief en transparant zijn en een positieve impact hebben op de lokale maatschappij en het milieu. Ons model van mede-eigendom brengt investeerders en lokale producenten samen. Bovendien profiteren NGO’s en bedrijven van een schone, geïntegreerde en gecontroleerde waardeketen.

Ontwerp sociaal bedrijfsmodel

Wij helpen teams en organisaties bij het ontwikkelen van duurzame bedrijfsmodellen voor BoP-markten met als doel de Duurzame Ontwikkelingsdoelen voor 2030 te realiseren. We denken hierbij buiten de kaders en brengen de perspectieven van NGO’s en publieke en private sectoren bij elkaar. Verder faciliteren wij de creatie van innovatieve oplossingen. De diensten variëren van onderzoek (zoals marktanalyse en studies) tot financiële producten en het ontwikkelen van bedrijfsplannen.

Project Management

NGO’s kunnen vertrouwen op onze vaardigheden in projectmanagement. Wij bieden flexibele diensten aan op het gebied van projectstructurering, planning, implementatie, stakeholder management en controle. Verder kunnen activiteiten overnemen op het hoofdkantoor of ter plaatse. Ten slotte bieden wij training, coaching en begeleiding van lokale teams aan.

Inzet technologie

Organisaties profiteren van onze ervaring en netwerk bij de inkoop en implementatie van technische oplossingen in ontwikkelingslanden. Wij analyseren de behoeften en voorwaarden, evalueren geschikte technologieën en ondersteunen het installatieproces. Verder bieden wij kennis op het gebied van duurzame water, energie en verwerkingsfaciliteiten voor in de landbouw- en visserijsector.

Impactmeting

Als onafhankelijke organisatie beoordelen we projecten en meten we de impact ervan. In elk project zorgen we voor een goede rapportage en stellen we normen. Wij zijn van mening dat impactmeting ook betekent dat we rekening houden met informatie met betrekking tot risico’s en rendement. Hierdoor kan er geleerd worden, kunnen er aanpassingen worden gedaan en kan de toewijzing van middelen verbeterd worden.

Neem contact op om te ontdekken hoe we jouw team

kunnen inspireren om ​​blijvende, duurzame impact te maken.

  TOP